Η ιστοσελίδα μας έχει μεταφερθεί στη νέα διεύθυνση

www.decobook.gr.

 

 

Ο τοίχος του τζακιού: ιδέες διακόσμησης

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ο τοίχος του τζακιού: ιδέες διακόσμησηςΗ διακόσμηση του τοίχου του τζακιού μπορεί να δώσει τον τόνο σε ολόκληρο το χώρο του καθιστικού.

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Πάνος μας έστειλε φωτό του τζακιού του και προβληματίζεται για το στήσιμο ραφιών και επίπλου για τηλεόραση, στέρεο, βιβλία κλπ, που να πλαισιώνουν αρμονικά το τζάκι.

Προτείνουμε

Μελετώντας τη φωτό οδηγούμαστε στην άποψη ότι το τζάκι είναι τοποθετημένο κεντρικά στον τοίχο του καθιστικού. Η όψη του τζακιού δεν είναι συμμετρική, οπότε είναι προτιμότερη η επιλογή ασύμμετρου σχεδιασμού για το συνδυασμό των επίπλων στον τοίχο. Η επένδυση του τζακιού φαίνεται να είναι μάρμαρο τραβερτίνο μπεζ απόχρωσης.

Για να δημιουργήσετε ένα ισορροπημένο και ζωντανό αποτέλεσμα στο χώρο κατευθυνόμαστε στη βαφή του τοίχου με ένα χρώμα ζεστό και φωτεινό που να αναδεικνύει το τζάκι και τα διακριτικά έπιπλα και ράφια, που προτείνουμε σε ανοιχτόχρωμη απόχρωση ξύλου, ώστε να ‘δένουν’ με το ανοιχτόχρωμο τραβερτίνο.

Βαφή του τοίχου του τζακιού με ένα χρώμα ζεστό και φωτεινό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια περισσότερο ‘τολμηρή’ πρόταση είναι η επιλογή ταπετσαρίας για τον τοίχο πίσω από το τζάκι σε διακριτικά μοτίβα και χρώματα. Ο τοίχος τονίζεται από τα σκουρόχρωμα έπιπλα που σετάρονται δημιουργώντας αντίθεση με τον ανοιχτόχρωμο τραβερτίνη.

Επιλογή ταπετσαρίας για τον τοίχο πίσω από το τζάκι σε διακριτικά μοτίβα και χρώματα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η επιλογή της πρότασης θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη το χρωματικό σχήμα του χώρου και των υπόλοιπων επίπλων, αλλά και του στυλ διακόσμησης του χώρου.

Λαμβάνομε υπόψη το χρωματικό σχήμα και το στυλ διακόσμησης του χώρου

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες στα σχετικά άρθρα μας

  1. Τζάκι σε καθιστικό
  2. Καθιστικό με τζάκι: ιδέες διαρρύθμισης
  3. Διαμόρφωση μιας ζεστής γωνιάς τζακιού
  4. Τζάκια ....................... ..................
  5. Τζάκια: Οι Βασικές κατηγορίες
  6. Η μπερζέρα έγινε ποπ

DecoSearch