Η ιστοσελίδα μας έχει μεταφερθεί στη νέα διεύθυνση

www.decobook.gr.

 

 

Feng Shui και θέση κρεβατιού

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

κρεβατι Το Feng Shui ασχολείται ιδιαίτερα με τη ευνοϊκή τοποθέτηση του κρεβατιού μέσα στο υπνοδωμάτιο.

 

 

Καταρχήν, σύμφωνα με το Feng Shui η τοποθέτηση του κρεβατιού σε σχέση με την πόρτα εισόδου αποτελεί ένα σημαντικότατο στοιχείο του χώρου που μπορεί να επηρεάσει την προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Είναι δε, σημαντικότερο στοιχείο, ακόμα και απο τον προσανατολισμό του κρεβατιού (ανατολικός, δυτικός, βόρειος, κλπ).

Η τοποθέτηση του κρεβατιού συμφωνα με το Feng Shui, μπορεί να γίνει ακολουθώντας κάποιες απο τις παρακάτω αρχές/ συμβουλές. Βέβαια, σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατον να ικανοποιούνται ταυτόχρονα όλες οι αρχές, καθώς πολλά υπνοδωμάτια είναι μικρά. Σε γενικές γραμμές όμως, όσες περισσότερες αρχές ικανοποιούνται, τόσο πιο ευχάριστος, αποδοτικός και 'θετικός' θα είναι ο ύπνος σας.

 

1η αρχή: Το κρεβάτι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απομακρυσμένο από την πόρτα.

Όσο πιο απομακρυσμένο είναι το κρεβάτι από την πόρτα τόσο περισσότερο έλεγχο αποκτάει ο ένοικος του σπιτιού στην προσωπική του ζωή. Για παράδειγμα, αν η πόρτα βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία του δωματίου, τότε το κρεβάτι πρέπει να τοποθετηθεί στην πάνω αριστερή γωνία. Ωστόσο, αυτή η αρχή, είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στα σημερινά διαμερίσματα με τα μικρά δωμάτια και τα τεράστια διπλά κρεβάτια. Παρόλα αυτά, μπορεί να εφαρμοστεί στο παιδικό δωμάτιο, όπου το κρεβάτι είναι μικρότερο.

2η αρχή: Το οπτικό πεδίο του κοιμώμενου πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο.

Η θέση του κρεβατιού πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να επιτρέπει στον κοιμώμενο να βλέπει καθαρά το μεγαλύτερο μέρος του δωματίου. Το μικρό οπτικό πεδίο μπορεί να μειώσει την ενέργειά του, αλλά και τη δυνατότητα του να βλέπει καθαρά τα γεγονότα της πραγματικής του ζωής.

Οπότε, όταν η κάτω πλευρά του κρεβατιού είναι τοποθετημένη προς τον τοίχο, τότε ενδεχόμενα να εμφανιστούν κάποια προβλήματα στην εργασία ή κάποια προβλήματα υγείας (ιδίως στα πόδια και τους αστραγάλους).

Επιπλέον, οι πλαϊνές πλευρές του κρεβατιού δεν θα πρέπει να κολλάνε στον τοίχο, αλλά θα πρέπει να διατηρούν πάντα μια απόσταση, έστω και μικρή, με τον τοίχο, Στην περίπτωση, που η μια πλευρά εφάπτεται στον τοίχο, τότε ο κοιμώμενος ίσως να αρχίσει να αισθάνεται καταπιεσμένος ή λιγότερο ευέλικτος στις προσωπικές και επαγγελματικές του αποφάσεις.

feng shui και θεση κρεβατιου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3η αρχή: Η άνετη θέαση της πόρτας.

Το Feng Shui προτείνει, την τοποθέτηση του κρεβατιού σε τέτοια θέση, ώστε ο κοιμώμενος να μπορεί να βλέπει καθαρά και ανεμπόδιστα την πόρτα, χωρίς να χρειάζεται να ανασηκώνεται, να μετακινείται από τη θέση του ή να στρέφει το σώμα του προκειμένου να κοιτάξει προς τα πίσω. Αν η πόρτα δε φαίνεται εύκολα, τότε αυτό μπορεί να του προκαλέσει αβεβαιότητα και άγχος. Αν το πρόβλημα είναι χρόνιο, τότε αυτό μπορεί να του προκαλέσει μόνιμο στρες, ταχυπαλμίες και άλλα νευρολογικά προβλήματα.

Μια ικανοποιητική λύση, όταν το κρεβάτι δεν μπορεί να αλλάξει θέση, είναι η τοποθέτηση ενός καθρέπτη σε τέτοια θέση, έτσι ώστε ο κοιμώμενος να μπορεί να βλέπει την πόρτα ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, ο καθρέπτης μπορεί να είναι επιδαπέδιος, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να στρέφεται.

4η αρχή: Το κρεβάτι δεν πρέπει να βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πόρτα.

Αν το κρεβάτι βρίσκεται απέναντι από την πόρτα, τότε εισέρχεται προς τον κοιμώμενο πολύ ενέργεια και με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. Συνεπώς, όσο πιο μακριά τοποθετείται το κρεβάτι σε σχέση με την πόρτα και όσο πιο μεγάλο οπτικό πεδίο έχει ο κοιμώμενος προς τον χώρο, τόσο θετικότερη είναι η ενέργεια που λαμβάνει κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 

 

πηγές εικόνων:

εικόνα 01: www.flickr.com

εικόνα 02: www.decobook.gr (επιτρέπεται η χρήση με αναφορά της πηγής)


DecoSearch