Η ιστοσελίδα μας έχει μεταφερθεί στη νέα διεύθυνση

www.decobook.gr.

 

 

Καθρέπτης απο ξύλινο παράθυρο

ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Dreamy Whites eclectic bedroom

Μετατρέψτε ένα ξύλινο παραθυρόφυλλο ή μια μπαλκονόπορτα σε επιδαπέδιο ή επιτοίχιο καθρέπτη.

Η κατασκευή μετατροπής των κουφωμάτων σε καθρέπτες, είναι σαφώς ευκολότερη, αν πρόκειται για φυλλο παραθύρου, καθως τα κομματια του τζαμιού απλά αντικαθιστώνται απο κομμάτια καθρέπτη. Αντίθετα, οι πόρτες είναι δυσκολότερο να μετατραπούν σε καθρέπτες, καθως θα πρεπει να αφαιρεθουν οι εσωτερικοί ταμπλαδες τους.   

 

 

Πως θα επεξεργαστείτε την ξύλινη επιφάνεια;

  

Α) Αφήστε την επιφάνεια όπως είναι. Όλα τα παλιά κουφώματα, είναι βαμμένα με βερνίκια ή λαδομπογιές, για προστασία της ξύλινης επιφάνειας τους. Αν το υφιστάμενο χρώμα, σας ικανοποιεί και εφόσον η κατάσταση του βερνικιού είναι καλή, τότε μπορείτε να αφήσετε την επιφάνεια, όπως ακριβώς είναι. Αν το χρώμα έχει ξεφλουδίσει σε κάποια σημεία, μπορείτε με ένα γυαλόχαρτο ή μια σπάτουλα, να το απομακρύνετε, σημειακά.

 

Β) Αλλάξτε χρώμα: Αν το βερνίκι είναι εντελώς κατεστραμμένο ή αν το χρώμα του δεν ταιριάζει με το χώρο σας, τότε θα πρέπει να επεξεργαστείτε την επιφάνεια. Η διαδικασία αυτή είναι αρκετά πιο δύσκολη, καθώς θα πρέπει αρχικά να απομακρύνετε το προηγούμενο βερνίκι από το κούφωμα. Ευτυχώς, υπάρχουν ειδικά υγρά (remover) τα οποία μπορούν να αφαιρέσουν εύκολα τα βερνίκια από τις ξύλινες (ή μεταλλικές) επιφάνειες. Η διαδικασία με το αφαιρετικό υγρό, ίσως χρειαστεί να επαναληφθεί, αναλόγως των επιστρώσεων και της δυσκολίας αφείρεσης.

Αφού απομακρυνθούν οι προηγούμενες στρώσεις των βερνικιών, θα πρέπει να τρίψετε την επιφάνεια με γυαλόχαρτό, και να διορθώσετε τυχόν τρύπες με ξυλόστοκο. Όταν η επιφάνεια, γίνει καθαρή και ομαλοποιηθεί τότε μπορείτε να ξαναπεράσετε την επιφάνεια με άλλο βερνίκι ή χρώμα.

 

Ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα:

Με τα παραθυρόφυλλα, μπορείτε να φτιάξετε καθρέπτες για ανάρτηση σε τοίχους. Με τα θυρόφυλλα, μπορείτε να δημιουργήσετε μεγάλους καθρέπτες, οι οποίοι θα ακουμπούν ελεύθερα στο πάτωμα και στον τοίχο. 

 

Dreamy Whites eclectic living room

  http://dreamywhites.blogspot.com/ eclectic living room

Dreamy Whites eclectic bedroom

DecoSearch