Η ιστοσελίδα μας έχει μεταφερθεί στη νέα διεύθυνση

www.decobook.gr.

 

 

Χρώμα τοίχου για κοριτσίστικο δωμάτιο

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η κ. Ελένη μας ζητάει να προτείνουμε κάποια χρώματα για το παιδικό δωμάτιο της εξάχρονης κόρης της, αναφέροντας ότι η κόρη της αγαπάει κυρίως το ρόζ και το λιλά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η άποψή μας:
Το ρόζ είναι το αγαπημένο χρώμα των περισσότερων κοριτσιών. Εντούτοις, εμείς θα θέλαμε να κάνουμε κάποιες προτάσεις που ενώ κινούνται στην παλέτα του ροζ και του λιλά, είναι πιο πρωτότυπες. Άλλωστε, το τυπικό ρόζ χρώμα έχει πολυ-φορεθεί στα περισσότερα δωμάτια των μικρών κοριτσιών και η επιλογή του πλέον θεωρείται αναμενόμενη και σχετικά ξεπερασμένη. Οι δύο πρώτες προτάσεις είναι περισσότερο απαλές και ευαίσθητες ενώ οι δύο τελευταίες ζωηρές και έντονες
 

Α Πρόταση: Το κρεμ-ροζ

Το χρώμα αυτό (βλέπε τους τοίχους της επόμενης φωτογραφίας) είναι ρομαντικό, φωτεινό και κυρίως πολύ θερμό. Αυτό σημαίνει, ότι θα προσφέρει στο χώρο χαλαρότητα, θαλπωρή και ηρεμία. Μοιάζει με ροζ, αλλά είναι ελάχιστα πιο 'μελαγχολικό'. Οπότε, θα πρέπει να το συνδυάσετε με ανοιχτόχρωμα έπιπλα και χαρούμενα υφάσματα. Είναι ένα καθαρά κοριτσίστικό χρώμα.

Brentwood Regency Estate traditional kids

Β Πρόταση: Βανίλια και άμμος  

Το συγκεκριμένο χρώμα (βλέπε τους τοίχους της παρακάτω φωτογραφίας) αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για παιδικό δωμάτιο καθώς είναι φωτεινό και ζεστό. Θυμίζει άμμο και βανίλια ενώ 'κιτρινίζει' ελάχιστα. Μπορεί να συνδυαστεί με ροζ υφάσματα (για κορίτσι), με γαλάζια υφάσματα (για αγόρι) αλλά και με άλλα χρώματα όπως το βεραμάν, το σομόν και το λιλά. Επίσης συνδυάζετε με ανοιχτόχρωμα έπιπλα. Για την οροφή μπορείτε να επιλέξετε μια πιο ανοιχτή απόχρωση του ίδιου χρώματος.  

 

Childrens Spaces  kids

Γ ' Πρόταση: Μια ανοιχτή απόχρωση του σάπιου μήλου

Το χρώμα αυτό (βλέπε τους τοίχους της επόμενης φωτογραφίας) είναι θερμό και ζωηρό. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες προτάσεις που κινούνται στις παστέλ αποχρώσεις, η πρόταση αυτή είναι πιο δυναμική και έντονη. Είναι ιδανική για παιδιά που αγαπούν τα έντονα χρώματα. Συνδυάζετε με εμπριμέ υφάσματα.

  
Nanette Baker contemporary kids

Δ' Πρόταση: Το μαγεμένο δάσος

Αυτό που μας άρεσε στην παρακάτω φωτογραφία είναι ο συνδυασμός του ανοιχτού μώβ (στους τοίχους) με το ζεστό πράσινο (στην τοιχογραφία) και το κοκκινοκαφέ (στα έπιπλα). Το χρώμα των τοίχων πλησιάζει αρκετά στο μωβ-μπλέ. Οπότε, μπορείτε να επιλέξετε αυτό το χρώμα για τους τοίχους και να προσθέσετε επίσης μια πράσινη, ζεστή μοκέτα καθώς και κάποιες κοκκινοκαφέ λεπτομέρειες. Θα μπορούσε επίσης να συνδυαστεί με αυτοκόλλητα τοίχου που αναπαριστούν τη ζωή στο δάσος. Η επιλογή είναι κατάλληλη για παιδιά που αγαπούν τα έντονα χρώματα. 

 Della Brook Model Home contemporary kids

DecoSearch