Η ιστοσελίδα μας έχει μεταφερθεί στη νέα διεύθυνση

www.decobook.gr.

 

 

Μαίρη Κατράντζου: interior design+μόδα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ, ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

  

Μαίρη Κατράντζου: interior design+μόδαΌταν η διακόσμηση εσωτερικών χώρων συναντά τη μόδα, το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό!

 

 

 

 

 

 

 

Η διακόσμηση εσωτερικών χώρων αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη διάσημη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Η εκπληκτική συλλογή της για την άνοιξη/ καλοκαίρι 2011 είχε σαν concept πολυτελείς εσωτερικούς χώρους που αποτυπώνονται στα ρούχα της. Όπως η ίδια δήλωσε στο portal μόδας style.com ‘μ’ αυτή τη συλλογή θέλησα να βάλω το δωμάτιο στη γυναίκα και όχι τη γυναίκα στο δωμάτιο’.

Η διακόσμηση εσωτερικών χώρων αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη διάσημη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι φωτογραφίες μόδας του ’70 των Helmut Newton και Guy Bourdin πρόσφεραν έμπνευση για τη γραμμή της κολεξιόν. Εδώ πρωταγωνιστεί ο χώρος, οπότε η σχεδιάστρια ακολούθησε την αντίστροφη πορεία.

Η εκπληκτική συλλογή της για την άνοιξη/ καλοκαίρι 2011 είχε σαν concept πολυτελείς εσωτερικούς χώρους που αποτυπώνονται στα ρούχα της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τοιχογραφίες σουρεαλιστικές με επιρροές από τη ζωγραφική του Rene Magritte τυπώθηκαν στα μεταξωτά υφάσματα των ρούχωνΤοιχογραφίες σουρεαλιστικές με επιρροές από τη ζωγραφική του Rene Magritte τυπώθηκαν στα μεταξωτά υφάσματα των ρούχων, αλλά και διακοσμητικές λεπτομέρειες επιστρατεύθηκαν για τα πατρόν των φορεμάτων. Ντραπέ, κουρτίνες, κρόσσια, αμπαζούρ δημιουργούν τις φούστες, ενώ πολυέλαιοι και καντηλέρια στη θέση των κολιέ κρέμονται στα κομψά καθιστικά που αναδεικνύονται στα φορέματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η αισθητική της κολεξιόν με τα έντονα χρώματα και σχέδια στα όρια, με μπαρόκ αναφορές απευθύνεται σε γυναίκες κομψές, μοντέρνες που τολμούν να ‘κυκλοφορούν’ το interior design.

Ντραπέ, κουρτίνες, κρόσσια, αμπαζούρ στα ρούχα της Μαίρης Κατράντζου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η βραβευμένη με το ‘Swiss Textiles Award 2010’ σχεδιάστρια έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει τη συλλογή της φθινόπωρο/ χειμώνας 2011.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση: εδώ.

 http://www.marykatrantzou.com/

 

Πηγή φωτό

  1. http://businessoffashion.tumblr.com/post/2375225097/mary-katrantzous-surrealist-interiors-for-s-s
  2. http://www.patternpeople.com/spring-11-mary-katrantzou/
  3. http://www.patternpeople.com/spring-11-mary-katrantzou/
  4. http://trendland.net/2010/09/22/mary-katrantzou-spring-2011-ready-to-wear/mary-katrantzou-spring-11-collection-10/
  5. http://brimblesworld.blogspot.com/2010/11/mary-katrantzou-wins-award-for.html

 

DecoSearch