Η ιστοσελίδα μας έχει μεταφερθεί στη νέα διεύθυνση

www.decobook.gr.

 

 

Έπιπλα από πεταμένη ξυλεία

ΠΡΟΪΌΝΤΑ & ΥΛΙΚΑ

επιπλο απο ανακυκλώμενη ξυλεια

Τρείς δημιουργοί ξεκίνησαν να κατασκευάζουν έπιπλα από «σκουπίδια» και πιο συγκεκριμένα από πεταμένη και άχρηστη ξυλεία. 

 

 

 

 

 

 

Τα ξύλα συλλέγονται από τους δρόμους της Νέας Υόρκης και για αυτό η σειρά επίπλων τους ονομάζεται ‘Made of New York’ δηλαδή κατασκευασμένη από Νέα Υόρκη.

Κομμάτια ξύλων από παλιές οικοδομές, κάδους, παλέτες συσκευασίας κλπ, εντοπίζονται, μαζεύονται, επεξεργάζονται και επαναχρησιμοποιούνται προκειμένου να δημιουργηθούν χρηστικά αντικείμενα και έπιπλα όπως καθίσματα, βιβλιοθήκες, τραπέζια, παγκάκια, κλπ. Όλα τα έπιπλα είναι χειροποίητα.

επιπλα απο επαναχρησιμοποιημενα ξυλα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την ομάδα Made of New York αποτελούν ο John-Michael Ekeblad (πρώην creative director της IKEA), Jonathan Locke (επιπλοποιός) και ο Brian Kane (ειδικός στην ξυλεία). Και οι τρείς δημιουργοί έχουν πάθος με την πόλη αλλά και με το έργο τους: δηλαδή την μεταποίηση ‘αυθεντικών’ κομματιών ξύλου, συλλεγμένων από τους δρόμους και τα κτίρια της Νέα Υόρκης για την κατασκευή 'καινούργιων' επίπλων που θα ξαναμπούν στα σπίτια των κατοίκων.

Στην κατασκευή  χρησιμοποιούνται οικολογικά χρωμάτα και βερνίκια ενώ γίνεται προσπάθεια να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι ενεργοβόρες μηχανικές κατεργασίες.

Ιστοσελίδα και πηγές φωτογραφιών: MADE OF NEW YORK

 

ξυλινα επιπλα απο σκουπιδια

 

 

Αλλα ενδιαφέροντα άρθρα:

1. Τα 5 καλύτερα οικολογικά υλικά για τον εσωτερικό χώρο

2. Θα είναι το σπίτι του 21ου αιώνα από άχυρο?

3. Ecooler: φυσικός δροσισμός και design

4. Ασβεστώστε τους τοίχους.

 

DecoSearch