Η ιστοσελίδα μας έχει μεταφερθεί στη νέα διεύθυνση

www.decobook.gr.

 

 

Ecooler: φυσικός δροσισμός και design

ΠΡΟΪΌΝΤΑ & ΥΛΙΚΑ

Ecooler: φυσικός δροσισμός και design από το Studio KahnΤο Studio Kahn άντλησε από την παράδοση της Μέσης Ανατολής και δημιούργησε ένα ανέξοδο σύστημα φυσικού δροσισμού με αισθητική ευαισθησία

 

 

 

 

 

Η Mey και ο Boaz Kahn, του Studio Kahn, τιμήθηκαν με το ένα από τα τρίτα βραβεία στο διαγωνισμό iida 2010 με θέμα ‘green life’ (πράσινη ζωή), που διοργάνωσε το online περιοδικό DesignBoom σε συνεργασία με την Incheon Metropolitan City, στην Κορέα.

Το βραβευμένο project Ecooler είναι ένα όμορφο παθητικό σύστημα φυσικού δροσισμού. Το πρωτότυπο αυτό σύστημα αποτελείται από κοίλα κεραμικά στοιχεία- τρισδιάστατα πλακίδια, τα οποία συγκρατούν νερό και καθώς συνδέονται μεταξύ τους με κατάλληλα εξαρτήματα δημιουργούν διακοσμητικά διαχωριστικά χώρων, που προσφέρουν δροσισμό χωρίς κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τις αρχές της υγρασίας και της εξάτμισης του νερού από την πήλινη επιφάνεια τους.

Το σύστημα αποτελείται από κοίλα κεραμικά στοιχεία- τρισδιάστατα πλακίδια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εμπνευσμένο από την παράδοση της Μέσης Ανατολής συνδυάζει δύο στοιχεία της: την jara, την πήλινη στάμνα και την mashrabiya, τη διάτρητη πλίνθο, χαρακτηριστικό στοιχείο της ισλαμικής αρχιτεκτονικής. Η στάμνα έχει την ιδιότητα να διατηρεί δροσερό το νερό, ενώ η mashrabiya δημιουργεί διάτρητα πανό, που διαχωρίζουν τον εσωτερικό από τον εξωτερικό χώρο, ενώ επιτρέπουν τη διέλευση αέρα και φωτός.

Το Ecooler συνδυάζει δύο παραδοσιακά στοιχεία: την jara και την mashrabiya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με την ενσωμάτωση των δύο παραδοσιακών στοιχείων και τη χρήση παραδοσιακών υλικών, το Studio Kahn δημιούργησε αυτό το φυσικό, οικολογικό σύστημα δροσισμού, που έχει δυνατότητα να αναπτύσσεται σε διαστάσεις τέτοιες, ώστε να εντάσσεται σε οποιοδήποτε μέγεθος χώρου, καθώς με τους συνδετήρες μπορεί να ενωθεί μεγάλος αριθμός τέτοιων κοίλων στοιχείων. Μεταφέρεται από δωμάτιο σε δωμάτιο και προσφέρει δροσιά και διακοσμητική πρόταση.

Κατασκευή με καλούπι του Ecooler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατασκευή με καλούπι του Ecooler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τους δημιουργούς το Ecooler επιφέρει βελτίωση τόσο στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων, όσο και στα ποιότητα του περιβάλλοντος.

Οικολογία και design από το Ecooler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: http://ecooler.yolasite.com/gallery.php

Ευχαριστούμε το Studio Kahn για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών.

www.studiokahn.com/

 

DecoSearch