Η ιστοσελίδα μας έχει μεταφερθεί στη νέα διεύθυνση

www.decobook.gr.

 

 

Lurdes Bergada στη Βαρκελώνη

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

καταστημα lurdes BergadaΜελέτη χώρου: dear design | design and architecture | www.deardesign.net

 

 

 

 

Ένα από τα καταστήματα της εταιρείας Lurdes Bergada / Syngman Cucala, βρίσκεται στο δημοφιλές και πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο LIlla Diagonal, στο κέντρο της Βαρκελώνης.

καταστημα στη ΒαρκελωνηΟ σχεδιασμός του εσωτερικού χώρου έγινε από την ομάδα dear design, η οποία ακολούθησε το γενικότερο αισθητικό ύφος της εταιρείας Lurdes Bergada / Syngman Cucala, δηλαδή κινήθηκε στο χώρο του industrial και minimal design, προσθέτοντας μερικά σύγχρονα αρχιτεκτονικά στοιχεία. 

Η πρόθεση των μελετητών, ήταν να δημιουργήσουν ένα ανοιχτό και φωτεινό χώρο που θα έμοιαζε με υπαίθρια αγορά και θα συμβάδιζε με τη ευρύτερη φιλοσοφία του πολυσύχναστου εμπορικού κέντρου LIlla Diagonal, κατά την οποία οι πελάτες καθώς ψωνίζουν θα πρέπει να αισθάνονται ότι κινούνται σε μια εσωτερική εμπορική λεωφόρο.

 

 

 

Στο εσωτερικό, η ομάδα dear design, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο κέλυφος, μέσα στο οποίο χωροθέτησε όλες τις απαραίτητες λειτουργίες του καταστήματος (χώρους αποθήκευσης, δοκιμαστήρια, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κλπ). Το τεράστιο αυτό κέλυφος, συναρμολογήθηκε από 100 κομμάτια ξύλου, συνδεδεμένα μεταξύ τους με 2400 βίδες. Με αυτήν τη χειρονομία, επιτεύχθηκε η απόκρυψη των εγκαταστάσεων ενώ η οροφή παρέμεινε ελεύθερη.

καταστημα Lurdes Bergada

 

 

Τα περισσότερα καταστήματα της εταιρείας Lurdes Bergada / Syngman Cucala διατηρούν το ύφος του κτιρίου, το οποίο τα φιλοξενεί. Το ίδιο, αποφάσισαν να ακολουθήσουν και οι dear design, διατηρώντας το ύφος του υφιστάμενου χώρου και τονίζοντας απλά το βιομηχανικό ύφος του κτιρίου. Η επιλογή των υλικών (τσιμέντο και ξύλο) συμβαδίζει με την παραπάνω δέσμευση.

Lurdes Bergada, Dead design

Το εσωτερικό μέρος του κελύφους, σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αποκαλύπτει την κατασκευή του, στον επισκέπτη, θυμίζοντας του ίσως την τέχνη της ραπτικής, όπου εξωτερικά δημιουργεί άψογες επιφάνειες ενώ στο εσωτερικό διατηρεί ορατές τις ραφές, του κόμπους, τις κλωστές, κλπ.

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: dear design

Φωτογραφίες: Pol Culala

 

Εργοδοτης: www.lurdesbergada.es/

Έτος κατασκευής : 2009

Περιοχή: Βαρκελώνη, εμπορικό κέντρο L’illa Diagonal

Ιστοσελίδα εμπορικού κέντρου: www.lilla.com

 

DecoSearch