Η ιστοσελίδα μας έχει μεταφερθεί στη νέα διεύθυνση

www.decobook.gr.

 

 

Διαχωριστικό στο σαλόνι

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ο χώρος του καθιστικού από ψηλά

 Μια πρόταση διαχωριστικού στο καθιστικό για οπτική απομόνωση της πόρτας υπνοδωματίου

 

 

 

 

 

Στο καθιστικό της κ. Δέσποινας υπάρχει μία πόρτα, που οδηγεί στο γραφείο και βρίσκεται απέναντι από τον καναπέ του καθιστικού. Επιθυμεί να μετατρέψει το γραφείο σε τρίτο υπνοδωμάτιο, αλλά δεν θέλει να έχει οπτική επαφή με το σαλόνι.

Μας ενημέρωσε ότι αριστερά όπως βλέπουμε την πόρτα υπάρχει ο μπουφές και δεξιά ένα έπιπλο με ράφια και ντουλάπια στον τοίχο και κάτω η τηλεόραση.

Ζητάει να της προτείνουμε μία λύση για να διαμορφώσει ένα διάδρομο με γυψοσανίδα, ώστε να μην είναι ορατή αυτή η πόρτα.

 

Η πρόταση μας

Ο χώρος του καθιστικού από ψηλάΚαταρχήν να σημειώσουμε ότι δημιουργήσαμε ένα χώρο βάσει της περιγραφής που μας δώσατε και τοποθετήσαμε τα έπιπλα στις θέσεις που μας υποδείξατε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Βασικά πιστεύουμε ότι μία συμπαγής κατασκευή γυψοσανίδας που να δημιουργεί χώρο μπροστά από την πόρτα του νέου υπνοδωματίου θα δημιουργούσε μία στενόχωρη αίσθηση, γιατί ο όγκος της θα ήταν δυσανάλογα μεγάλος για το χώρο αυτό.

Προτείνουμε λοιπόν ελαφρύτερες κατασκευές- διαχωριστικά, τα οποία αποκόπτουν την οπτική επαφή με την πόρτα και εντάσσονται αρμονικότερα στο χώρο.

 

Ο χώρος του καθιστικού από ψηλάΣτην 1η περίπτωση προτείνουμε ένα πανό αναρτημένο από την οροφή πλάτους 1,00μx 1,80μ ύψους περίπου, το οποίο απέχει από το δάπεδο 50 εκ. περίπου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαχωριστικό πανό αναρτημένο από ξύλο διάτρητοΤο πανό αυτό βρίσκεται σε απόσταση 0,90- 1,00μ από την πόρτα , ώστε να υπάρχει δυνατότητα προσπέλασης στο υπνοδωμάτιο.

Το πανό μπορεί να είναι από ξύλο ή γυψοσανίδα, να είναι συμπαγές ή διάτρητο, να είναι βαμμένο ή ταπετσαρισμένο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τη διακόσμηση του υπόλοιπου χώρου.

 

 

 

 

 

 

Το ανάλαφρο διαχωριστικό πανόΠρόκειται για μια ανάλαφρη λύση που εντάσσεται και εν επιβάλλεται στο χώρο. Σε περίπτωση συμπαγούς πανό, μπορείτε να φιλοξενήσετε επάνω κάποιο έργο τέχνης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το ιδαίτερο διαχωριστικό στο καθιστικόΣτη 2η περίπτωση προτείνουμε ένα διαχωριστικό με πανό καθ’ όλο το ύψος του χώρου, πλάτους 1,00μ και σε ανάλογη απόσταση από την πόρτα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Το διαχωριστικό λειτουργεί σαν εικαστική παρέμβασηΗ ιδιαιτερότητα αυτού του διαχωριστικού είναι ότι αντιμετωπίζεται σαν εικαστική παρέμβαση (εμείς προτείνουμε τυχαία διάτρηση με οπές διαφόρων διαμέτρων), ώστε να επιτυγχάνεται η λειτουργικότητα και να ικανοποιείται η αισθητική.

 

 

 

 

 

 

 

Αποχρώσεις της φύσης στο διαχωριστικόΥλικά της κατασκευής μπορεί να επιλεγούν το ξύλο σε διάφορα χρώματα, η γυψοσανίδα σε διάφορες αποχρώσεις, πάντα σε συνδυασμό με τις επιλογές του υπόλοιπου χώρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Και στις δύο περιπτώσεις προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα νοητό προθάλαμο για να περιορίσουμε την άμεση οπτική επαφή με την πόρτα του υπνοδωματίου.

Ενδεχόμενες απορίες μπορούν να βρούν απαντήσεις από τα παρακάτω links σε σχετικά άρθρα μας.  

 

DecoSearch