Η ιστοσελίδα μας έχει μεταφερθεί στη νέα διεύθυνση

www.decobook.gr.

 

 

Σύγχρονες πινελιές σε νεοκλασικό τζάκι

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μια πρόταση για το νεοκλασικό τζάκιΗ κ. Φιλίτσα ζήτησε τη βοήθεια μας για τη διακόσμηση του τζακιού της. Μας έστειλε μια φωτό του χώρου και ζητάει τη συμβουλή μας για να συνδυάσει το νεοκλασικό ύφος του με σύγχρονες επιλογές, καθώς και για το κατάλληλο χρωματικό σχήμα. Οι κουρτίνες είναι από χρυσό ταφτά και όλα τα έπιπλα σε χρώμα καρυδιάς με καναπέ εκρού.

 

 

 

 

Η άποψη μας

Μετά από μελέτη της φωτός του τζακιού σας έχουμε να προτείνουμε τα εξής:

Κατάργηση των εσοχών εκατέρωθεν του τζακιούΓια να έχουμε ένα πιο ‘’ελαφρύ’’ αποτέλεσμα πρέπει οι εσοχές εκατέρωθεν του τζακιού να καλυφθούν με γυψοσανίδα, ώστε να έχετε ενιαίο τον τοίχο. Βέβαια η πρόταση αυτή απαιτεί ένα έξτρα κόστος.

 

 

 

 

 

 

 

Αν πρέπει να διατηρήσετε τις εσοχές προχωρούμε στην εξής πρόταση:

Σε θερμό τόνο ο τοίχος του τζακιούΟ τοίχος του τζακιού να βαφεί σε ένα σκουρότερο, θερμό τόνο, όπως ανοιχτό κονιάκ, ανοικτό σοκολά, ή μόκα, ενώ ενώ για την πλάτη  επιλέξτε το λευκό χρώμα για να συνδυάζεται με το  περίγραμμα των εσοχών και το μάρμαρο του τζακιού.

 

 

 

 

 

 

 

Με ιδιαίτερο ύφος η επιλογή της απόχρωσης της μόκαςΈτσι θα δημιουργήσετε ένα ενιαίο φόντο για να προβάλλετε το τζάκι με τις εσοχές και θα έχετε μια ατμόσφαιρα κομψότητας στο χώρο!

 

Η απόχρωση της μόκας δίνει ένα κομψό αποτέλεσμα

 

 

 

 

 

 

 

Για τους υπόλοιπους τοίχους επιλέξτε το γλυκό χρώμα της μανόλιας, ενώ διατηρείστε το λευκό χρώμα στην οροφή.

Ο καθρέπτης πάνω από το τζάκι, αν και εντυπωσιακός, είναι δυσανάλογος για αυτή τη θέση. Βέβαια σε κάποια άλλη κατάλληλη θέση στο χώρο σας θα αναδειχθεί καλύτερα, π.χ σε τοίχο ‘’πανί’’ με πλάτος μικρότερο από το ύψος του.

Καθρέπτης με ακτινωτό πλαίσιοΓια τη θέση αυτή επιλέξτε ένα στρογγυλό καθρέπτη καθρέπτη που να αναπτύσσεται ακτινωτά ή έναν σε απλή γραμμή, μεγέθους ανάλογου του χώρου πάνω από το τζάκι, που συνδυάζεται καλύτερα με τις καμπύλες των εσοχών, αλλά και που συμβάλλει στη δημιουργία ατμόσφαιρας χαλάρωσης, που είναι απαραίτητη για το χώρο που αναπαυόμαστε.

 

 

 

 

 Καθρέπτης χωρίς πλαίσιο

 

Μια άλλη πιο μοντέρνα πρόταση για τον καθρέπτη πάνω στο τζάκι

 

 

 

 

 

 

 

Κάδρο με φωτογραφία πάνω από το τζάκιΕναλλακτικά μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κάδρο με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Στις εσοχές, αφαιρέστε τις ασημένιες κορνίζες και τα λοιπά διακοσμητικά και τοποθετήστε δύο μικρά γλυπτά από μάρμαρο, μέταλλο, πηλό ή πέτρα ή κάποιο άλλο χειροποίητο αντικείμενο.

 

 

 

 

 

 

Λεπτές κουρτίνες από οργαντίνα κάτω από τις ταφταδένιεςΣυνδυάστε τις κουρτίνες από χρυσό ταφτά με λεπτές από οργαντίνα ή κάποιο ύφασμα με λαμπερή υφή για να αναδείξουν το χώρο.

 

 

 

 

 

Φωτιστικό δαπέδουΤέλος συμπληρώστε το φωτισμό του χώρου με επιδαπέδια λάμπα με ροοστάτη για να ρυθμίζετε εσείς την ένταση του φωτός.

 

 

 

 

 

 

 

 

Με καλή έρευνα αγοράς μπορείτε να ανανεώσετε το χώρο σας οικονομικά!

Παρακάτω δίνουμε links σε σχετικά άρθρα μας που ίσως απαντήσουν σε απορίες που θα προκύψουν.

 

 

DecoSearch