Η ιστοσελίδα μας έχει μεταφερθεί στη νέα διεύθυνση

www.decobook.gr.

 

 

Πλακάκια τοίχου στην κουζίνα σας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Διακοσμητική παράσταση τοίχου κουζίνας από πλακίδιαΗ κ. Γκέλλυ φτιάχνει μια κουζίνα σε σχήμα Π και στην οριζόντια πλευρά του πάγκου δεν έχει ντουλάπια από την επάνω πλευρά. Θα ήθελε να μάθει αν τα πλακάκια του τοίχου θα πρέπει να τελειώνουν στα 60εκ. ή στο ύψος των ντουλαπιών.

 

 

 

 

 

Η άποψη μας

Μπορείτε να σταματήσετε τα πλακάκια στο ύψος των 60 εκ. στον τοίχο χωρίς ντουλάπια. Θα πρέπει όμως να επιλέξετε μια λύση για τα πλακάκια, ώστε να συνδυάζονται με εκείνα στους υπόλοιπους τοίχους του Π.

Το σχέδιο ‘’σκακιέρα’’  στα πλακίδια τοίχου της κουζίναςΕνδεικτικά μια πρόταση μας είναι να υπάρχουν μονόχρωμα πλακάκια στους δύο τοίχους, ενώ στον μεσαίο να επιλέξετε το σχέδιο ‘’σκακιέρα’’ με τόνο πλακιδίων σκουρότερο ή αντίθετο, π.χ άσπρο- μαύρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ‘’ριγέ’’ λύση στα πλακάκια κουζλινας για ενιαίο αποτέλεσμαΜια άλλη πρόταση είναι η ‘’ριγέ’’ λύση στα πλακάκια που διατρέχει όλους τους τοίχους του Π και δίνει ένα ενιαίο αποτέλεσμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τονισμός του τοίχου  με την επιλογή διακοσμητικής παράστασης από πλακίδιαΜια τρίτη επιλογή είναι ο τονισμός του τοίχου χωρίς επάνω ντουλάπια με την επιλογή διακοσμητικής παράστασης από πλακίδια. Βέβαια η λύση αυτή είναι ακριβότερη, γιατί οι παραστάσεις με πλακίδια έχουν αυξημένο κόστος σε σχέση με τα απλά λευκά ή έγχρωμα πλακάκια.

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να δημιουργήσετε ασύμμετρο τελείωμα στα πλακίδια, τοποθετώντας τα σε διαφορετικά ύψη, όπως ένα γράφημα.

Το πρωτότυπο ρολόι τοίχου από την AlessiΕπίσης στον ελεύθερο τοίχο μπορείτε να επιλέξετε κάποιο διακοσμητικό ή χρηστικό αντικείμενο, π.χ ρόλοι τοίχου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Παρακάτω δίνουμε links σε σχετικά άρθρα μας που ίσως απαντήσουν σε απορίες που θα προκύψουν.

 

DecoSearch