Η ιστοσελίδα μας έχει μεταφερθεί στη νέα διεύθυνση

www.decobook.gr.

 

 

Ιδέες διακόσμησης για το καθιστικό

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Το καθιστικό είναι ο χώρος που περνάμε αρκετές ώρες της ημέρας. Είναι ο χώρος διασκέδασης, συζήτησης, ξεκούρασης, εκεί που δεχόμαστε τους φίλους μας, ή απολαμβάνομε την παρέα ενός καλού βιβλίου ή της αγαπημένης μας μουσικής.

Πρέπει λοιπόν αυτός ο χώρος να έχει μια εμπνευσμένη, αρμονική διακόσμηση. Τα βήματα για να την επιτύχουμε είναι τα εξής.

Πηγή φωτό: http://www.iqmatics.com/webstore/default.aspx

 

Μοντέρνος σχεδιασμός καθιστικού

Αρχικά πρέπει να καταλήξουμε στο στυλ διακόσμησης που επιθυμούμε. Μπορούμε να στραφούμε σε μια ζεστή, λιτή προσέγγιση ή να επιδιώξουμε έναν ανοιχτού τύπου μοντέρνο σχεδιασμό με καινοτόμα υλικά και έπιπλα. Επίσης μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα παραδοσιακού ύφους χώρο, με ανάλογες επιλογές ή ένα περισσότερο ποπ χώρο αν κινούμαστε σε τέτοιο αισθητικό πλαίσιο.

 

 

 

Πηγή φωτό: http://www.iqmatics.com/webstore/default.aspx

 

Παραδοσιακό στυλ διακόσμησης με ανάλογο design καλοριφέρ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή φωτό: http://www.cinier.com/en/reference/co/19.html

 

Γήινοι τόνοι στο καθιστικό και τέχνη με design καλοριφέρ στον τοίχοΠρέπει να υποστηρίξουμε την επιλογή μας χρησιμοποιώντας τους κατάλληλους συνδυασμούς χρωμάτων, υλικών, υφών και επίπλων στο χώρο μας. Για τους τοίχους μας κινούμαστε στο χρωματικό σχήμα των δροσερών πράσινων και γαλάζιων αποχρώσεων, ή σε γήινους τόνους που αποπνέουν αίσθημα φιλικότητας στους ενοίκους.

Για την οροφή επιλέγουμε αντί του λευκού, τον ανοιχτότερο τόνο του επιλεγμένου σχήματος. Για τις γύψινες διακοσμήσεις καταφεύγουμε στο λευκό ή αντίθετα σε σκούρο τόνο του επιλεγμένου σχήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή φωτό: http://www.cinier.com/en/reference/co/18.html

 

Δεν παραλείπουμε να βάλουμε τέχνη στους τοίχους μας. Υπάρχουν πολλές συλλογές από πίνακες ζωγραφικής σε διάφορες τεχνοτροπίες ή για πιο απλή λύση επιλέγουμε χρωματιστά τελάρα , πολλές φορές δικής έμπνευσης, που συμπληρώνουν το χρωματικό σχήμα του καθιστικού.

Τέχνη στο καθιστικό με φωτογραφίες ή design καλοριφέρΜια καλή ιδέα είναι να επιλέξουμε φωτογραφίες είτε από τη συλλογή μας (οικογενειακές), είτε έγχρωμα ή ασπρόμαυρα τοπία. Μια πρωτότυπη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσουμε διακοσμητικά καλοριφέρ, που συνδυάζουν τη χρηστικότητα και την αισθητική. Υπάρχουν καλοριφέρ που δεν έχουν να ζηλέψουν από πίνακες ζωγραφικής ή έργα γλυπτικής.

Πηγή φωτό: http://www.bisque.co.uk/cgi-bin/bisque/pprint.pl?ecode=636&rtype=CH

 

Μοντέρνα τέχνη με design καλοριφέρΠροσοχή!!! Μη παραφορτώνετε τους τοίχους, γιατί θα διαλύσετε την ατμόσφαιρα που προσπαθείτε να δημιουργήσετε.

 

 

 

 Πηγή φωτό: http://www.brandoni.com/content/view/88/101/lang,en/

 

 

 

 

Οι κουρτίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στο στυλ διακόσμησης και στην ατμόσφαιρα του καθιστικού μας. Για να δώσουμε ύψος στο χώρο τοποθετούμε τα κουρτινόξυλα ψηλά και αφήνουμε τις κουρτίνες να χύνονται στο πάτωμα.

Τα υφάσματα και τα σχέδια, η ραφή, το είδος της κουρτίνας, του πάνελ ή του ριντό που θα διαλέξουμε πρέπει να παραπέμπουν στο ύφος του χώρου μας. Ένα ύφασμα κουρτίνας με πλούσια υφή π.χ δίνει την αίσθηση της πολυτέλειας στο χώρο.

Υπέροχο ξύλινο δάπεδο στο καθιστικόΓια το δάπεδο του καθιστικού σας έχουμε πολλές επιλογές, όπως ξύλο για κλασσική, παραδοσιακή ακόμη και σύγχρονη διακόσμηση σε ανάλογα φινιρίσματα, πλακίδια, μάρμαρα και γρανίτες. Σε πολύ μοντέρνο ή ποπ στυλ μπορούμε να επιλέξουμε βινυλικό δάπεδο, ακόμη και βιομηχανικό (τσιμεντοκονίες, ρητινούχα)για High Tech αποτέλεσμα.

 

 

 

 

 

 

 

 Πηγή φωτό: http://www.listonegiordano.com/uk/interna.asp?ln=1&sez=596

 

Πλακίδια σε μοντέρνο καθιστικό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή φωτό: http://www.iqmatics.com/webstore/default.aspx

 

Σύγχρονες απλίκες τοίχουΈνα μεγάλο κεφάλαιο στη διακόσμηση του καθιστικού αποτελεί ο φωτισμός του. Απαραίτητος είναι ο γενικός (διάχυτος) φωτισμός που επιτυγχάνεται με κρεμαστά φωτιστικά και συμπληρώνεται με τοπικό φωτισμό (απλίκες, επιτραπέζιες λάμπες). Δώστε ατμόσφαιρα στο χώρο με σποτ και επιδαπέδια φωτιστικά, επίσης προβάλλετε τα έργα τέχνης με ειδικά σποτ και επιλέξτε δυνατότητα αυξομείωσης της έντασης (ροοστάτες). Συμπληρωματικά ατμοσφαιρικό φωτισμό προφέρουν και τα κεριά σε κατάλληλες θέσεις (δάπεδο, τζάκι, τραπεζάκια).

Πηγή φωτό: http://www.iqmatics.com/webstore/default.aspx

 

Μοντέρνο σαλόνι με έξυπνη ραφιέραΗ επιλογή τη επίπλωσης του καθιστικού σας είναι ένα άλλο κομμάτι της επιτυχημένης διακόσμησης του. Οπωσδήποτε το στυλ τους πρέπει να συνδυάζεται με την υπόλοιπη διακόσμηση.

 

 

 

 

 

Πηγή φωτό: http://www.iqmatics.com/webstore/default.aspx

 

Τα μοντέρνα έπιπλα αναδεικνύουν ένα σύγχρονο τρόπο ζωής στο περιβάλλον του καθιστικού σας, ενώ τα κλασσικά έπιπλα με τις σκαλισμένες λεπτομέρειες προωθούν ένα περισσότερο πολυτελές και φορτωμένο στυλ διακόσμησης. Η παραδοσιακή διακόσμηση επίσης αναδεικνύεται με την επιλογή παραδοσιακών ξύλινων επίπλων.

Γυάλινο τραπέζι μέσης με ιδιόμορφη βάσηΠολυθρόνα ιδιαίτερου σχεδιασμού

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή φωτό: http://www.iqmatics.com/webstore/default.aspx                                                            

Σε όλα τα στυλ τα κομμάτια των επίπλων για το καθιστικό είναι οι καναπέδες, οι πολυθρόνες, οι μπρεζέρες, το τραπέζι μέσης, πλευρικά τραπεζάκια, σύνθετο, βιβλιοθήκη, κρυσταλλιέρα.

Κρυσταλλιέρες

Διαμόρφωση με ξύλο στον τοίχο έπιπλου TV

     Πηγή φωτό: http://www.listonegiordano.com/uk/interna.asp?ln=1&sez=596

Πηγή φωτό: http://www.iqmatics.com/webstore/default.aspx                               Πρωτότυπο και πρακτικό πλευρικό τραπεζάκι

Μοντέρνο, λιτό σύνθετο καθιστικού

 

 

 

 

 

 

 Πηγή φωτό: http://www.iqmatics.com/webstore/default.aspx                                                   

Πολυμορφικό σαλόνιΚαναπές που διαμορφώνεται σε κρεβάτιΤα κριτήρια επιλογής των επίπλων είναι το μέγεθος του χώρου που επιβάλλει ανάλογου μεγέθους έπιπλα, ανάγκη για αποθηκευτικούς χώρους στα έπιπλα, η πολυμορφικότητα τους (μετατρέπονται σε κρεβάτια).

Πηγή φωτό:  http://www.iqmatics.com/webstore/default.aspx   

livingstones, πολυμορφικά πουφ της smarinΗ ποιότητα των υφασμάτων των επίπλων, η υφή, το χρώμα και το μοτίβο τους πρέπει να συνδυάζονται με του ύφος του χώρου.

Στο τέλος δώστε πινελιές ζωντάνιας και κομψότητας με επιλογή διακοσμητικών αντικειμένων για ένα βιώσιμο και καλαίσθητο αποτέλεσμα.

 

 

 Πηγή φωτό: http://www.smarin.net/

 

 

 

 

DecoSearch