Η ιστοσελίδα μας έχει μεταφερθεί στη νέα διεύθυνση

www.decobook.gr.

 

 

Matroshka: περιεκτική διαβίωση σε 4 τετραγωνικά μέτρα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ, ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Matroshka: ιδέα διαβίωσης σε μικρό χώροΗ διαβίωση σε μικρούς χώρους στις σύγχρονες κοινωνίες απαιτεί έξυπνες και αποτελεσματικές λύσεις.

Τέσσερις φοιτητές βιομηχανικού design στο Mid Sweden University του Sundsvall, οι Sara Remnerth, Anna Fossane, Magnus Gustavsson, Anna Thorseaus ανέπτυξαν ένα ενδιαφέρον project βασιζόμενοι στην ιδέα διαβίωσης σε χώρο περιορισμένου εμβαδού.

Περισσότερα: http://www.matroshka.se/

 

Επικέντρωσαν την προσπάθεια τους στην έννοια του χώρου, της δυνατότητας αποθήκευσης και της ανάπτυξης της κοινωνικότητας.

 

Η ρωσίδα γιαγιά MatroshkaΗ λύση που πρότειναν έχει πολλά κοινά με τις Matroshka (στα ρωσικά σημαίνει γιαγιά), τις ξύλινες κούκλες που αποθηκεύονται η μια μέσα στην άλλη, γι αυτό και είναι συνονόματες.

 

Πηγή φωτό:

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Russian-Matroshka.jpg

 

 

 

Matroshka: ευελιξία και προσαρμοστικότητα στο χώρο και τις ανάγκεςΜόλις σε 4 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας κατάφεραν να εξασφαλίσουν χώρο για ράφια βιβλίων, διπλό κρεβάτι, γωνιακό καναπέ, τραπέζι φαγητού και καθιστικού, 4 καρέκλες, ενώ συνολικά υπάρχουν 12 καθίσματα, χώρο γραφείου, ντουλάπα, συρτάρια για αξεσουάρ, χώρο φύλαξης φακέλων.

 

 

 

 

Matroshka: ιδανική εκμετάλλευση του ωφέλιμου χώρουΌλα τα έπιπλα έχουν κανονικές διαστάσεις και όλη η σύνθεση σχεδιάστηκε για να είναι εργονομική.

 

 

 

 

 

 

 

 

Matroshka: το διπλό κρεβάτιΙδανική επιλογή για φοιτητικά studios, για ξενώνες σε κατοικίες, για παιδικά δωμάτια. Επίσης έξυπνη λύση για ευελιξία σε επιπλωμένα διαμερίσματα.

Ο μικρός χώρος αποκτά ευρυχωρία, προσαρμοστικότητα και προσφέρει ποιότητα ζωής.

 

 

 

 

Matroshka: ζωή σε 4 τετραγωνικά μέτραΒέβαια προς το παρόν η Matroshka αποτελεί μια ιδέα, αλλά επιθυμία των δημιουργών είναι η υλοποίηση της, που θα αποτελέσει λύση στο πρόβλημα πολλών ανθρώπων που στοιβάζονται στις μεγαλουπόλεις.

 

 

 

 

 

 

Πηγή φωτό από το site του project: http://www.matroshka.se/

DecoSearch