Η ιστοσελίδα μας έχει μεταφερθεί στη νέα διεύθυνση

www.decobook.gr.

 

 

Διακόσμηση από την interior designer Patricia Grey

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ, ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε, όταν ψάχνοντας στο διαδίκτυο ενημέρωση σε θέματα διακόσμησης και design ανακάλυψα το blog της Patricia Grey, της διακοσμήτριας εσωτερικών χώρων που ζει και εργάζεται στο Βανκούβερ του Καναδά.

Το logo της «εξαιρετικά σπίτια για εξαιρετικούς ανθρώπους» μας καλωσορίζει στον κόσμο της.

 

Αφού εξερεύνησα το blog με τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις στο χώρο της διακόσμησης, συνέχισα την επίσκεψη στο site της.

Η Patricia Grey είναι μα βραβευμένη διεθνούς εμβέλειας διακοσμήτρια με έργα αξιώσεων στον Καναδά, τις Η.Π.Α, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη και την Αφρική.

Έχει κάνει σπουδές στο Douglas College στο Βανκούβερ, στο Parsons School of Design στο Παρίσι και συνέχισε με σπουδές στο τμήμα αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο της Ferrara στην Ιταλία.

Είναι πιστοποιημένη σύμβουλος φενγκ σούι με σπουδές κοντά στο διάσημο Αμερικανό ειδικό David Daniel Kennedy και τον μεγάλο δάσκαλο Lin Yun στα Πανεπιστήμια Harvard, Boston και Berkeley στην Καλιφόρνια.

Αναγνωρισμένα περιοδικά όπως το Architectural Digest, το Westernliving, το V List Magazine, το BCHome κ.ά έχουν παρουσιάσει η δουλειά της.

 

 

 

 

 

Η Patricia Grey ξεκίνησε από μικρή να ασχολείται με τη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου και είναι στο χώρο για τρείς δεκαετίες, ενώ εδώ και 25 χρόνια έχει δική της εταιρία.

 

 

 

Η απεραντοσύνη του ωκεανού, οι γκαλερί με τα έργα τέχνης και η αγορά με τις τάσεις της δίνουν έμπνευση στην Patricia να οργανώνει τους χώρους της εκμεταλλευόμενη το παραμικρό σημείο, ώστε να αποπνέουν μια εκλεπτυσμένη φινέτσα.

 

 

 

Με την ίδια επιτυχία έχει προσεγγίσει με μοντέρνο ύφος το πολυτελές διαμέρισμα στο Yaletown, το λοφτ στο Glasstown, που δημοσιεύτηκε στο Architectural Digest και με κλασσικό την ανακαίνιση ενός σπιτιού ύφους τυδώρ στο Shaghnessy.

 

open plan και μίνιμαλ κουζίνα για την κατοικία στο Yaletown

 

 

 

 

 

Προτιμά τα κλασσικά και διαχρονικά σκηνικά σε ουδέτερη παλέτα και επιλέγει να προσθέτει χρώμα κάθε φορά σε έργα τέχνης, αξεσουάρ, χαλιά κλπ.

Δουλεύει με γήινα υλικά: τραβερτίνη, ξύλο βέγκε, τικ.

Προτιμά φυσικά υφάσματα: λινό, μαλλί μετάξι, δέρμα, σουέτ.

Χρωματικά κινείται σε ανοιχτό πράσινο με πινελιές μαύρου, ή βαθύ κόκκινο συνδυασμένο με ένα ζεστό σκούρο καφέ και φυσικά όλες οι αποχρώσεις του λευκού.

 

 

Η στιλιστική της άποψη δίνει σημασία στη λεπτομέρεια, τα όμορφα υλικά, την άνεση, τη μοναδικότητα κάθε χώρου με προσωπική προσέγγιση.

                                                               

 

 

 

 

     

 

 

 

                                          

 

                

 

 

   

Έριξα μια ματιά στις απόψεις των πελατών της, μεταξύ των οποίων  ο διάσημος ηθοποιός  John Travolta και ο γνωστός σεφ Rob Feenie, και όλοι συμφωνούν για την ευρηματικότητα, τη μοναδικότητα, τη σημασία στη λεπτομέρεια του κάθε project , που όλα είναι υψηλού επιπέδου αισθητικής.

Πηγή φωτογραφιών από την ιστοσελίδα: http://www.patriciagrayinc.com/index.html

 

DecoSearch